Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
16011302T11213ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİSeçmeli234
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolü yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN
Öğrenme Çıktıları
1Bal işlenmesini kontrol etmek
2Pekmez üretimini kontrol etmek
3Çikolata üretimini kontrol etmek
4Lokum üretimini kontrol etmek
5Tahin helvası üretimini kontrol etmek
6Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek
7Sert şeker üretimini kontrol etmek
8Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek
9Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Bal üretimi, pekmez üretimi, çikolata üretimi, lokum üretimi, tahin helvası üretimi, yumuşak şeker üretimi, sert şeker üretimi, ketçap ve mayonez üretimi, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Bal işlenmesini kontrol etmekBal analizleri
2Bal işlenmesini kontrol etmek Pekmez Üretimini Kontrol Etmek Bal analizleri
3Pekmez Üretimini Kontrol EtmekPekmez analizleri
4Çikolata Üretimini Kontrol EtmekÇikolata analizleri
5Çikolata Üretimini Kontrol EtmekÇikolata analizleri
6Lokum Üretimini Kontrol EtmekLokum analizleri
7Lokum Üretimini Kontrol Etmek Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek Teknik gezi
8ArasınavDeğerlendirme
9Tahin Helvası Üretimini Kontrol EtmekTahin helvası analizleri
10Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol EtmekYumuşak şeker analizleri
11Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek Sert şeker analizleri
12Sert Şeker Üretimini Kontrol EtmekSert şeker analizleri
13Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmekKetçap ve mayonez analizleri
14Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek Toz gıda analizleri
15Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol EtmekTeknik gezi
16Final Sınavı Değerlendirme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Özel Gıda Ürünleri Ders Notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma166
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11212
Okuma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)118
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ1553343 34   
ÖÇ2553343 34   
ÖÇ3553343 34   
ÖÇ4553343 34   
ÖÇ5553343 34   
ÖÇ6553343 34   
ÖÇ7553343 34   
ÖÇ8553343 34   
ÖÇ9553343 34   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr