Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 16011302T11213 | ÖZEL GIDA ÜRÜNLERİ | Seçmeli | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Sunulduğu Dil |
Türkçe |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolü yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | 2 | Pekmez üretimini kontrol etmek | 3 | Çikolata üretimini kontrol etmek | 4 | Lokum üretimini kontrol etmek | 5 | Tahin helvası üretimini kontrol etmek | 6 | Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek | 7 | Sert şeker üretimini kontrol etmek | 8 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | 9 | Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek |
|
Öğrenim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bal üretimi, pekmez üretimi, çikolata üretimi, lokum üretimi, tahin helvası üretimi, yumuşak şeker üretimi, sert şeker üretimi, ketçap ve mayonez üretimi, toz halindeki gıda ürünlerinin üretimi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | Bal analizleri | | 2 | Bal işlenmesini kontrol etmek
Pekmez Üretimini Kontrol Etmek
| Bal analizleri | | 3 | Pekmez Üretimini Kontrol Etmek | Pekmez analizleri | | 4 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | | 5 | Çikolata Üretimini Kontrol Etmek | Çikolata analizleri | | 6 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek | Lokum analizleri | | 7 | Lokum Üretimini Kontrol Etmek
Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek
| Teknik gezi | | 8 | Arasınav | Değerlendirme | | 9 | Tahin Helvası Üretimini Kontrol Etmek | Tahin helvası analizleri | | 10 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Yumuşak şeker analizleri | | 11 | Yumuşak Şeker Üretimini Kontrol Etmek
Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek
| Sert şeker analizleri | | 12 | Sert Şeker Üretimini Kontrol Etmek | Sert şeker analizleri | | 13 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | Ketçap ve mayonez analizleri | | 14 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek
Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek
| Toz gıda analizleri | | 15 | Toz halindeki gıda ürünleri Üretimini Kontrol Etmek | Teknik gezi | | 16 | Final Sınavı | Değerlendirme | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Özel Gıda Ürünleri Ders Notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir. |
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 12 | 12 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ3 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ6 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ7 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ8 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ9 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr |