Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
16011301T11206ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ-IIZorunlu243
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve Türk Standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Doç. Dr. Nur CEYHAN GÜVENSEN
Öğrenme Çıktıları
1Emülsiyon tipi et ürünleri üretebilme
2İleri işlenmiş et ürünlerini üretebilme
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Emülsiyon tipi et ürünleri üretimi: Sosis ve salam. İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi: Sucuk, sucuk benzeri ürünler, pastırma, konserve et ürünleri, kavurma, jambon, füme dil ve jele işkembe üretimi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimiSosis ve salam üretimi uygulaması
2Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimiSosis ve salam üretimi uygulaması
3Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimiSosis ve salam üretimi uygulaması
4İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimiSucuk ve sucuk benzeri ürünler üretimi uygulaması
5İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimiSucuk ve sucuk benzeri ürünler üretimi uygulaması
6İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimiSucuk ve sucuk benzeri ürünler üretimi uygulaması
7İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimiSucuk ve sucuk benzeri ürünler üretimi uygulaması
8ArasınavUygulama 1. Sınavı
9İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Pastırma üretimiPastırma üretimi uygulaması
10İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Konserve et ürünleri üretimiKonserve et ürünleri uygulaması
11İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi-II: Kavurma üretimiKavurma üretimi uygulaması
12İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jambon üretimiJambon üretimi uygulaması
13İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Füme dil üretimiFüme dil üretimi uygulaması
14İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimiJele işkembe üretimi uygulaması
15İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimiJele işkembe üretimi uygulaması
16Final sınavıUygulama 2. Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Anar, Ş., 2010. Et ve Et Ürünleri Teknolojisi. Dora Yayınevi, Bursa. 2. Öztan, A., 1999. Et Bilimi ve Teknolojisi. Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara. ISBN: 975-491-084-7 3. Gökalp, H. Y., M. Kaya, Ö. Zorba, 1997. Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Yayın No:320, Erzurum.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14114
Bireysel Çalışma10110
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma199
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11515
Laboratuvar Ara Sınavı212
Ev Ödevi11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ155333       
ÖÇ255333       
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr