Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
16011301T11204TAHIL TEKNOLOJİSİ-IIZorunlu245
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Asst. Prof. Dr. Cesur MEHENKTAŞ
Öğrenme Çıktıları
1Makarna üretimini kontrol etmek
2Bisküvi ve kraker üretimini kontrol etmek
3Kek üretimini kontrol etmek
4Kahvaltılık tahıl üretimini kontrol etmek
5Baklagil üretimini kontrol etmek
Öğrenim Türü
Örgün Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Makarna üretimi, bisküvi ve kraker üretimi, kek üretimi, kahvaltılık tahıl üretimi, baklagil üretimi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yoğurma, Vakum İşlemi Video ve slayt gösterimi
2Vakum İşlemi, Presleme Makarnada nem tayini
3Kalıplama ve Kesme, Kurutma Makarnada suya geçen madde miktarı tayini, makarnanın su absorpsiyonu
4Kurutma, Soğutma, Silolama Pişme kontrolü
5Karışım Hazırlama, Yoğurma Video ve slayt gösterimi
6Yoğurma, Şekil Verme Bisküvide yağ tayini
7Şekil Verme, Pişirme Bisküvide toplam şeker tayini
8ArasınavDeğerlendirme
9KarıştırmaVideo ve slayt gösterimi
10Kalıplama, Pişirme Video ve slayt gösterimi
11Hammaddenin ÖğütülmesiVideo ve slayt gösterimi
12Pişirme, Dinlendirme Video ve slayt gösterimi
13Ezme, KurutmaVideo ve slayt gösterimi
14Kabuk Soyma, Top ve Yaprak Tane Ayırma Video ve slayt gösterimi
15Top ve Yaprak Tane Ayırma, Yağlama, Ayıklama Teknik gezi
16Final SınavıDeğerlendirme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Tahıl Teknolojisi-II Ders Notları
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Uygulama/Pratik14114
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma166
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11111
Okuma14342
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)145
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12
ÖÇ1553343 34   
ÖÇ2553343 34   
ÖÇ3553343 34   
ÖÇ4553343 34   
ÖÇ5553343 34   
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr