Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | 16011301T11204 | TAHIL TEKNOLOJİSİ-II | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Sunulduğu Dil |
Türkçe |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Asst. Prof. Dr. Cesur MEHENKTAŞ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Makarna üretimini kontrol etmek | 2 | Bisküvi ve kraker üretimini kontrol etmek | 3 | Kek üretimini kontrol etmek | 4 | Kahvaltılık tahıl üretimini kontrol etmek | 5 | Baklagil üretimini kontrol etmek |
|
Öğrenim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Makarna üretimi, bisküvi ve kraker üretimi, kek üretimi, kahvaltılık tahıl üretimi, baklagil üretimi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Yoğurma, Vakum İşlemi
| Video ve slayt gösterimi | | 2 | Vakum İşlemi, Presleme
| Makarnada nem tayini | | 3 | Kalıplama ve Kesme, Kurutma
| Makarnada suya geçen madde miktarı tayini, makarnanın su absorpsiyonu | | 4 | Kurutma, Soğutma, Silolama
| Pişme kontrolü | | 5 | Karışım Hazırlama, Yoğurma
| Video ve slayt gösterimi | | 6 | Yoğurma, Şekil Verme
| Bisküvide yağ tayini | | 7 | Şekil Verme, Pişirme
| Bisküvide toplam şeker tayini | | 8 | Arasınav | Değerlendirme | | 9 | Karıştırma | Video ve slayt gösterimi | | 10 | Kalıplama, Pişirme
| Video ve slayt gösterimi | | 11 | Hammaddenin Öğütülmesi | Video ve slayt gösterimi | | 12 | Pişirme, Dinlendirme
| Video ve slayt gösterimi | | 13 | Ezme, Kurutma | Video ve slayt gösterimi | | 14 | Kabuk Soyma, Top ve Yaprak Tane Ayırma
| Video ve slayt gösterimi | | 15 | Top ve Yaprak Tane Ayırma, Yağlama, Ayıklama
| Teknik gezi | | 16 | Final Sınavı | Değerlendirme | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Tahıl Teknolojisi-II Ders Notları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir. |
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 11 | 11 |
Okuma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ2 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ3 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ4 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | | ÖÇ5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 3 | | 3 | 4 | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ege University, Bornova - İzmir / TURKEY • Phone: +90 232 311 10 10 • e-mail: intrec@mail.ege.edu.tr |